Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 1 december 2023

Virveln V.48

   Hej alla därhemma! 😊

Vi kliver in i december och snön är redan här, underbart ⛄ Vi har varit ute och lekt mycket i snön. Vi påminner er att ha rätt kläder nu när det är riktigt kallt ute, tjocka vantar, mössa, halsduk mm.

 

Under veckan har vi fortsatt hitta formen cirkel. Barnen är jätteduktiga att hitta cirklar ute som inne och vi märker att det är mycket diskussioner om vad det är för form på allting. Det gör oss väldigt glada när vi ser att barnen verkligen har tagit in och uppskattar att lära sig former. Nästa vecka börjar vi med ny form så håll utkik... 

 

Här hitta barnen lampan som har formen cirkel.


Här såg ett barn att ringklockans knapp är formad som en cirkel.

På våra lässamlingar har vi fortsatt att träna på Lucia sånger och olika ramsor. Vi lånade en bok om ramsor från biblioteket och barnen tycker det jättekul när vi läser den.

 

I torsdags har en grupp varit på en utflykt till tyska torget och vi tittade på snögubbarna som de ställt upp där sedan gick vi till Karl Johans park och lekte tillsammans i snön 😊



Idag fredag har vi börjat med vår adventskalender där varje dag har en ramsa. Under fruktstunden tog vi 1 december luckan och barnen fick höra på en ramsa för att sedan kunna gissa rätt svar.

 

Vi har skapat julgranar med julkulor som hänger i samlingsrummen och bakom varje julkula finns en QR-kod. Varje barn har varsin kula med sitt namn på och det som gömmer sig i QR-koden är en bok om julen/vintern. När ett barn tagit sin julkula så skannar vi koden i ipaden och sedan läser vi boken tillsammans med hjälp av Polyglutt. Sedan får barnen ta med sig julkulan hem, så kan ni läsa boken tillsammans hemma. I hallen så har ni mer information om inloggningsuppgifter för Polyglutt.

 


Trevlig helg önskar vi alla på Virveln 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar