Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 8 december 2023

Karusellen v. 49

 

Hej familjer.

Vilken start på veckan, vi presenterade månadens grönsak, nämligen grönkål. Vi smakade av den rå och friterad som chips med fling salt på. Det var supergott tyckte dem flesta barnen. På samlingen har vi pratat om grönkålen och använt oss av alla våra sinnen för utforskande och undersökande av grönsaken. Den är fin att ha på matbordet, och god att äta.

Inne lek hela måndagen där barn och personal byggt med plus, plus utifrån mallar. En massa tålamod gick åt men otroligt duktiga på att hålla fokus på aktiviteten. Nu hänger det, gitarrer, julgranar, olika djur och ljusstakar på våra fönster och väggar.



Tisdag förmiddag och onsdag förmiddag var det läsgrupper som gällde för grupperna. I dem små grupperna läste vi boken God natt alla djur, och därefter fortsatte vi skapandet av våra figurer. Vi limmade träpinnar som ska likna fötter. Så roligt att uppleva ett stort engagemang hos barnen.

Efter denna vecka som gått så kommer vi knyta ihop säcken för höstterminens projekt. Bubblan och Pärlan har även dem fått snö i tältet, en kudde och ett täcke för att hålla sig varma under vintern. Fram till dess kommer vi ha skapande verkstad med julpyssel och annan aktivitet. Vi ser fram emot att starta upp läsåret igen tillsammans med Bubblan, Pärlan och alla Karusellens barn J

Vi avslutar veckan med utelek i snön. Idag kunde vi äntligen rulla snöbollar som barnen har väntat på det!

Tack för den här veckan och trevlig andra advent

Önskar K A R U S E L L E N

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar