Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 8 december 2023

Virveln V. 49

 

Hej alla! 😊


En vecka som bjudit på massa roligt och lärande aktiviteter. Denna vecka klev vi in i första advent och vi tände tillsammans första ljuset. Vi pratade om varför det är fyra ljus och vad advent betyder. Varje dag under fruktsamling har vi en ramsa som barnen får gissa vad rimmet handlar om. Det blir spännande och utmaning för barnen att gissa rätt ord som rimmar på ramsan. Under lässamling har vi då vår kalender där varje barn ta varsin kula varje dag och bakom kula gömmer en bok som vi läser. Sedan tar barnet kulan med sig hem så att ni vårdnadshavare kan läsa boken hemma. Inloggnings uppgifter för appen Pollyglutt finns i hallen 🎅🎄


 
Idag fredag var mycket snö på marken så vi passade på att utforska, måla, göra snöänglar och bygga snögubbe. Jätteroligt och givande när det är så ljust nu ute och det blev mycket fina färger när barnen målade snön med vattenfärg ⛄🎨





Under projekts tillfälle handlade vår undervisning om att hitta en ny form det vill säga triangel. Först pratade vi om formen och hur den ser ut sedan delade vi barnen i par för att tillsammans hitta formen triangel. Ett barn la märke till madrassen i ateljén som är formad som en triangel och ett annat barn la märke till att mjölkpaketet har en triangel på sidan. Jättespännande tycker vi när vi ser att barnen visar sitt lärande under vardagen.

 


Även ute var mycket trianglar över allt och barnen skyndade för hitta formen.

 

I onsdags gick en barngrupp till cenma för att titta på en film. Det blev Pino 123. Barnen räknade med Pino och tyckte de var jättekul. Vi hoppas att vi har möjlighet igen att vara med på en sån aktivitet som förstärker våra mål.



Under veckan har barnen pysslat inför Lucia. Barnen fick göra varsitt ljus som är gjord av toarulle och silkespapper.  Vi har även tränat på Lucia sånger och gått Luciatåg. Nästa vecka på Lucia är vi somsagt på avdelningen och firar bara vi på Virveln men vi kommer att filma hela så ni vårdandashavre kan titta på det när ni hämtar era barn. Barnen som vill kan klä ut sig till något som riktar sig mot jul får det men det är inget måste eftersom vi kommer fixa glitter att ha i håret för de som vill och sedan kommer de hålla i sina ljus som de tillverkat.

     Trevlig helg önskar vi pedagoger på Virveln 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar