Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 1 december 2023

Karusellen v.48

 Hej familjer

På Karusellen har vi fortsatt att konstruera våra figurer Pärlan och Bubblan. Barnen har fått lyssna på ljudsagan och tittat i boken. Vi har även denna vecka passat på att pyssla, gjort en ny playdoo, lekt och byggt. 
Leken ute har varit höjdpunkten för barnen, härligt med en massa snö som äntligen kom. 

I onsdag besökte Pärlans grupp biblioteket. Även denna gång var det fokus matematik. Karin som planerade vårt besök hade ordnat fram med böcker och läste ett stycke från en bok. därefter fick barnen leta efter glasskulor i pappersform som Karin hade gömt i sagorummet. Karin och barnen räknade tillsammans hur många glasskulor barnen hittat och hur många glasskulor som Alfons Åberg hade ätit.

Därefter fick barnen rita deras favorit smaker på glass på ett papper som Karin hade ordnat fram. Vi åt frukt och läste böcker. Ett uppskattat besök för oss alla. Detta var det sista besöket för i år, vi ser fram emot nästa besök på biblioteket och det blir nästa termin

 

Idag har vi öppnat första luckan i vår kalender. Den utgår från Djuren på Djuris och handlar om känslor och att sätta ord på sina känslor.



 

En del sjukt på avdelningen, vi önskar barnen snabb återhämning så ses vi på Karusellen snart igen.

Vi vill påminna alla om att förskolan är stängd för studiedag 18/12-23, vid behov av omsorg kontakta förskolans rektor Linda Ringström via mail senast 6/12

 

Vi önskar alla en trevlig första advents helg

// Hälsningar Karusellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar