Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 1 december 2023

GUNGAN v.48

 Hej där hemma! ⛄


Sista veckan i November är nu slut och vi kliver in i ett snöigt December ⛄ Denna veckan har vi måndag-torsdag passat på att gå ut en stund direkt efter frukost för att leka och utforska i snön. För att sedan gå in och äta frukt i värmen. Efter har lek och undervisning  varit i fokus fram till lunchen. Vi vår inte heller glömma att det har tränats och sjungits mycket inför lucia som vi snart ska uppmärksamma, lappen om lucia sitter i hallen. 





Efter vår utevistelse på torsdagen samlades vi i ateljén, där bjöd vi in till kalas och disco för våra barn som fyllt år i November månad.

Efter sovvilan på torsdagen var barnen och de vuxna i skapar tagen och utforskade papper, sax, tejp och lim. Barnen har i veckan pratat mycket om att ni familjer börjat julpynta hemma och några av barnen har pratat om sina granar hemma. 






Gul, Blå & Röd grupp 

I tisdags efter utevistelsen samlades vi i ateljén för att utforska våra pussel och spel samt papper och färgpennor. Att vara i och erbjuda barnen material i ateljén tänker vi att vi ska fortsätta med på tisdagar och låta barnen testa på olika material och aktiviteter vi har att erbjuda där inne mer än att bara äta våra måltider. 




Vi fortsätter projektet med högläsning och sagan om Guldlock och de tre björnarna. I onsdags samlades vi i lugna rummet där vi via projektorn tittade och läste sagan, vi pratade om vilka som är med i sagan och om vad som händer. Vi plockade fram vårt konkreta lekmaterial till sagan och barnen fick fortsätta bekanta sig med karaktärerna, de gestaltar sagan på sina egna sett och utforskar materialet tillsammans med oss och de andra barnen. Under tiden lät vi sagan fortsätta rulla i olika tappningar. Nytt för den här veckan är även ett bildstöd med tillhörande tecken kopplat till sagan som vi satt upp i Lugna rummet och Rörelse rummet. Detta för att fortsätta stärka barnen i sin språkliga utveckling och öka allas möjlighet till att kommunicera kring sagan vi arbetar med. 








Orange & Grön grupp 

Efter måndagens utevistelse samlades de i Rörelse rummet för lek och utforskande av små lego, magneter och klossar. Barnen tränade sina färdigheter i bygg och konstruktion, enskilt, tillsammans med kompisar och oss vuxna. Vi läste även sagan om Bockarna Bruse medan barnen lekte. 


I projektet denna veckan har det varit fortsatt högläsning ur böckerna "ett eget namn" och "lek, vila och fritid" 


Barnen har även fått testa på avkoppling till lugn musik. 


Vi på Gungan önskar er en trevlig helg och första advent ! 🌟⛄






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar