Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 17 november 2023

Virveln V.46

 Hej därhemma! 😊

Vi på Virveln har längtat till den här veckan. Det har nämligen varit vår önskevecka till lunchen. Barnen fick för några veckor sedan komma överens om vad de önskar för mat och vi skickade vårat förslag till vår kock Kim. Det blev super med det vi har fått och vi tackar Kim för att hjälpa med att lyfta upp barns inflytande.


I Igelkott och Kaningrupperna fortsatte vi med samarbetsövningar inne med olika uppdragskort. Barnen blir bättre och bättre på att samarbeta och samtala med varandra under dessa aktiviteter. Under aktiviteterna har vi valt att fokusera på vissa ord för kunna språk ”duscha” dem med nya begrepp. Vi hade fokus på ord (oval, par, cirkel och mönster).

 Även ute så handlade aktiviteterna om samma syfte där barnen fick i par leta efter olika geometriska former. Hitta en cirkel, en triangel, en oval, en rektangel och en kvadrat. De fick kort med en form på och den formen skulle de leta efter på gården, de kunde vara gungan för den är formad som en cirkel osv.

 


I vår spontana lekar fokuserar vi även på former. Under lässamling har barnen fått uppdrag att hitta formen cirkel och kvadrat. Barnen pekade på klockan, en burk som hade formen cirkel. Lampan och en tröjor som har formen kvadrat.


I onsdags gick en barngrupp till biblioteket för att låna böcker som handlar om vårt språk och matematik mål. Biblioteket hade dukat fram i sagorummet till oss med massa roliga böcker. Barnen fick göra en rolig aktivitet där de ska hitta olika bilder som är gömda i rummet och som har formen cirkel. Jättekul och givande för vår barngrupp som redan jobbar mycket med former.



På vägen tillbaka tittade vi på olika bussar och spårvagnar som hade olika siffror. Jätteroligt samtal hade vi med barnen om vad bussar har för nummer och hur de uttalas.

Trevlig helg önskar vi på Virveln 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar