Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 24 november 2023

Karusellen V.47

 

Hej familjer.

Vi startade upp måndagen med inne lek, fruktstund och samling därefter gick hela barngruppen ut för lek på förskolans gård.❆❄☃

I tisdags påbörjade pärlans grupp skapandet av att konstruera sina egna figurer av Pärlan. God natt alla djur spelades upp om och om igen i bakgrunden och barnen fick samarbeta två och två. Barnen fick först se en mall av, hur figuren kan se ut och på någorlunda sätt påbörja skapandet av sin figur. Vi gick igenom det material som vi tror kommer använda. Lim, toa rulle, tyg, flörtkulor, plast ögon, penna.
Bubblans grupp lekte ute, och hade sin läs grupp på onsdagen där dem lyssnade om på ljudsagan fast i sina små grupper, därefter ritade barnen ett djur från sagan som dem önskade. Pärlans grupp hade ute lek på förmiddagen.

Virvelns avdelning ansvarade för månadens pep som var igår, torsdag. Barnen på förskolan samlades på läktaren för en gemensam sångsamling där vi övade på lucia sånger. Där efter blev varje avdelning stationer som vi roterade runt emellan. Vi fick bland annat hoppa, balansera, gå baklänges, stå på ett ben, dansa, skutta.

Idag fredag har Bubblans grupp börjat konstruera figuren på samma sätt som Pärlans grupp. 

Nästa vecka 29/11 är det dags för Grupp Pärlan att besöka biblioteket. Matematik i fokus.
 

 

Tack för den här veckan


Trevlig Helg önskar Karusellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar