Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 24 november 2023

Virveln V.47

 

Hej alla därhemma 😊

Veckorna springer förbi fort och snart är vi inne i december. Vi vill gärna påminna er att skicka in barnens schema inför julledigheten senast torsdag 30/11.

Nu finns det information om Lucia firandet. Kolla gärna vid kalendern i hallen och fråga oss om ni har funderingar kring det 🎅🎄🎇

Denna vecka har vi haft fokus på formen cirkel. Vi blev inspirerade av en aktivitet vi gjorde på biblioteket där barnen tyckte det var roligt. Inne hade vi ”tipspromenad” där barnen ska leta efter bestämda föremål som har formen cirkel. Barnen fick samarbeta i par för hitta alla cirklar som finns på ett papper. Så roligt att se när barnen håller varandra i hand när de vet att de ska samarbeta i par. Barnen kunde hitta cirklar såsom elkontakten, sittpallen och klockan. De pekade och prickade alla cirklar de hittat och sedan samlade vi oss igen för att prata vart de hittade alla föremål.


Ute på gården handlade undervisningen om samma syfte. Barnen fick ett papper som har bestämda föremål och som har formen cirkel. Vi letade tillsammans efter alla cirklar och prickade på papper. Jättekul övning som förstärker barns lärande.

 


På våra lässamlingar fortsätter jobba med språk och matematik. En lek som barnen brukar tycker om är att följa mönster. Med hjälp av små gummidjur följer vi mönster efter tre färger till exempel blå, röd, gul, blå, röd, gul osv.

 

I torsdags bjöd vi på Virveln in hela förskolan till månads pep/generation pep. Först sjöng vi Luciasånger tillsammans som vi har tränar på för fullt inför Lucia. Sedan hade vi satt upp fyra stationer med olika rörelsekort. Korten hade många övningar man ska göra såsom gå på häl, gå baklänges, stå på ett ben. Jätteroligt och spännande tyckte alla 😀



Vi på Virveln önskar er en fin helg i solen 😊🌞

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar