Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 17 november 2023

karusellen v.46

 Hej familjer.

Veckorna går fort, nästa för fort. I början av veckan hjälptes barnen på kastanjegården till att samla löv och lasta alla löven på ett bord. Barnen samarbetade att göra en koja. Ett engagemang från barnen visades och samarbetet visades tydligt. Barnen hade delat upp sig, en del barn samlade kastanjer, en del löv och den delen byggde på med löv och kastanjer. Sedan turades barnen om att vara under löven.🍁🍁


Planeringen för veckans läs undervisning bestod av ljudsaga, barnen skulle lyssna på sagan ”god natt alla djur” och använda sinnet hörsel för att höra och ta in detaljer så som, djurens olika läten/ljud, blåsten/vinden, tältets dragkedja som dras upp och ner. Barnen fick lyssna i en miljö med dämpad belysning, stjärn himmel.
Efter ljudsagan gick vi varvet runt för att få barnens tankar och upplevelser av det som barnen hörde. Exempel på barnens tankar var: kattens jamande, hundens morr, Bubblan och Pärlans fotsteg in till tältet.





Vika loppor och koppla vardags matematik har varit veckans höjdpunkt. En pedagog satt med ett gäng barn och vek en loppa. Loppan fick symboler på dem vikta flikarna och symbolerna kopplades till en siffra, ett barn säger en siffra/symbol och pedagogen öppnar fliken det barnet önskar. Sen får man utföra aktivitet/rörelse utifrån det som står under fliken, ex. hoppa på ett ben fem gånger.

Loppan användes även på samlingen. Ett synliggörande av matematiken under en planerad samling.
ett lärande tillfälle, att vänta på sin tur, räkna tillsammans och samarbeta.

Igår torsdag besökte Bubblans grupp biblioteket. Även denna gång var det fokus matematik. Karin som planerade vårt besök hade ordnat fram med böcker och läste ett stycke från en bok. därefter fick barnen leta efter glasskulor i pappersform som Karin hade gömt i sagorummet. Karin och barnen räknade tillsammans hur många glasskulor barnen hittat och hur många glasskulor som Alfons Åberg hade ätit.
Därefter fick barnen rita deras favorit smaker på glass på ett papper som Karin hade ordnat fram. Vi åt frukt och läste böcker. Ett uppskattat besök för oss alla. 

Lite snö var fredagens höjdpunkt, tillsammans med våra kamrater från virveln och snurran  lekte vi på förskolans utemiljö med den lilla lilla snön som föll ner. Men roligt var det och uppskattat :)



- Vi har ett önskemål om att extra kläder läggs i korgen, och mössor vantar och halsdukar osv i skåpet, regnkläderna på krokarna närmast fönstret och overaller / skal kläder, vinter kläder på hyllans krok. 
Genom att ha det i denna ordning upplever vi blir enklare och underlättar för ert barn vid påklädning. ❤

Tack för den här veckan!
Vi önskar er alla en Trevlig Helg 
Karusellen❤




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar