Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 17 november 2023

Gungan v.46

                                                 Hej alla familjer🌸

Även denna vecka har högläsning varit i fokus för alla grupperna. Vi har arbetat med månadens grönsak vilket är blomkål. Barnen fick smaka, dutta och skapa snöflingor utav blomkålen. 

Gröna gruppen: Vi fortsätter med att barnen får välja ut en bok och sedan lyssna på boken. Vi upplever att barnen är intresserade och fokuserade vilket ger en roligt och spännande högläsning. 

Orange gruppen: Vi har valt en bok som heter lek, vila och fritid, barnen fick lyssna genom projektorn i lugna rummet. Barnen tyckte det var spännande att få titta på en stor skärm. 

Blå, Gul och Röd grupp: Vi valde denna gången att projicera Guldlock och de tre björnarna upp i en stor skärm i lugna rummet. Medan barnen åt frukt ställde vi frågor , intresset i barngruppen har varit jämförelseord alltså grundläggande matematik om storleksordning liten och stor. Vi pratar om vilken är den stora björnen och vilken är den lilla björnen, i våra fruktsamlingar får barnen svara på vilket är den stora apelsinen och vilket är den lilla apelsinen. 

Idag fredag har barnen på gungan varit och lekt i snön på gården, barnen märkte att det snöade när vi satt och åt frukost, de pekade och upprepade att det snöar. 






Trevlig helg önskar Gungan💛










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar