Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 10 november 2023

Gungan v.45

                                                         Hej alla därhemma😀

Denna vecka har varit ett fullspäckat vecka med mycket firande och kunskap. I onsdag firade vi kalas för två av våra barn  och avslutning för ett barn som slutar här hos oss, vi önskar familjen lycka till.

I tisdags har Grön +Orange gruppen haft tema, de har skapat ett dagsschema för att ha ett tydligt upplägg för barnen då många av barnen undrar och frågar vem som ska läsa, vem som ska sova osv. Bilderna tydliggör för barnen om vad som ska hända under dagen. De har även jobbat med kompisboken som heter ett eget namn och tecknat sin namn med tecken alfabetet och färglagt bokstäverna i sitt namn, ni får gärna komma in och titta. 

I torsdags hade Blå +Gul och röd grupp högläsning. Vi lyssnade på Guldlock och de tre björnarna på polyglott. Medan barnen tittade ställde vi pedagoger frågor som barnen kunde svara på. Vi frågade så som, vilken är lilla björnen, vilken är stora björnen osv. Vi kommer att fortsätta lyssna på Guldlock och de tre björnarna i olika variationer av högläsning. Vi hade även tagit fram ett stort papper på golvet och alla tillsammans skapat en grön flagg flagga. 

Idag fredag har alla barnen på kastanjegården firat Grön flagg. Vi började med att prata lite kort om vad grön flagg innebär sedan sjöng vi två grön flagg sånger och sedan avslutade vi med fiskdamm och lite disco. Barnen har fiskat upp en clementin och russin påse som ligger i deras hylla. 















                                                   Trevlig helg önskar Gungan💥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar