Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 10 november 2023

Karusellen v.45

 Hej familjer.

Vi vill tacka er för att vi får möjligheten att vara med era barn, mötas, glädjas och utvecklas tillsammans. Varje dag är en erfarenhet som vi delar med oss men också tar emot. Tillsammans har vi roligt på förskolan och skapar K A R U S E L L E N❤

Vi har denna vecka flyttat ut undervisningen och läst boken ” God natt alla djur” på den lilla gården. Där finns ett trä tält. Barnen fick sagan berättad/uppläst men även möjlighet att berätta sagan på sitt sätt med djuren. Höjdpunkten under läsningen var att få sitta i tältet och använda sig av ficklampan, se sin skugga och hålla i Bubblan och Pärlan. Mer av detta kommer vi göra igen för att vi upplevde att det var roligt och en helt annan upplevelse känsla skapades.



Denna månad har vi fått en ny månadsgrönsak. Månadens grönsak är blomkål. Vi kommer använda oss av alla sinnena för att lära känna och uppleva blomkålen. Vi har fått blomkålen till avdelningen i tre olika kulörer, intressant med en lila och orange/gul blomkål och gott var det också när barnen fick smaka på blomkål.


Vi avslutar fredagen med att fira hållbarhetsdagen, Grön flagg. Vi har haft fiskdamm på gården och på ert barns hylla finns en liten påse med clementin och russin. Lite dans och musik som en gemensam övning med övriga avdelningar.

Kastanjegårdens förskola är stolta över att få vara en del av Grön flagg arbetet och firar hållbarhetsdagen med glädje.

Hållbarhetshjältar, stora såväl som små är vi alla.


TREVLIG HELG 
Önskar
K A R U S E L L E N☔


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar