Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 10 november 2023

Virveln V.45

Hej alla därhemma!

En ny vecka och nya upplevelser och möjligheter som vi tillsammans med barnen möter. I igelkott och kaningrupperna fortsätter arbetet med att samarbeta och komma överens. På inne undervisning har vi genomfört olika övningar som syftar till att barnen ska samarbeta med varandra, samt att lära känna olika matematiska begrepp. Barnen var uppdelade i par för att tillsammans bygga olika tågbanor, följa mönster och bygga pussel. Väldigt spännande att se hur barnen kan samtala och komma överens om hur de ska göra.


Även på ute undervisningen hade vi samma syfte med att samarbeta och komma överens och att samla olika material som stämmer med uppdraget barn får. Till exempel att hitta lika många stenar som hästen har ben. Barnen tränar då att räkna, ta bort eller lägga till mer för att stämma av med uppdragskortet.


Vi har uppmärksamt farsdag som är nu på söndag. Barnen som ville fick pyssla kort och rita bilder för pappa, morfar eller farfar.

 

På torsdag hade vi en utflykt där en grupp gick iväg till Faktoriparken som ligger vid Kvarnbacken.

 


Ett barn tyckte det var extra roligt med mönster och att räkna så han byggde ett torn med små "brickor" där det var ett mönster med svart och orange.

Idag fredag är det grön flagg dagen 💚 och det firade vi såklart med en fest på gården tillsammans. Vi pratade om grön flagg och vad vi gör för en hållbar framtid. Sedan sjöng vi grön flagg sångerna och avslutade med dans och fiskedamm med russin och clementiner i 😊





Vi busade lite med barnen när de fiskade, det var ingen som ville ha en plasthandske 😁🙈


En rolig och lyckad fest tillsammans!

Trevlig helg önskar Margita, Linda, Paulin, Meerit, Valbona och Tessan 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar