Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

torsdag 19 januari 2023

Snurran: Drama & utflykt

 🍀 Hej alla där hemma 🍀

Igår startade drama undervisningen upp igen efter jul/nyår. Barnen fick starta med att göra övningen ”signalen”, någonting som vi brukar starta upp dramat med. Barnen sitter då i en ring och håller handen, sedan ska någon börja med att klämma till i kompisens hand som sedan skickar vidare signalen till nästa kompis osv. De fick även göra kopplarna, då ska barnen koppla samman olika kroppsdelar med varandra, exempelvis armbågarna. Sedan får de göra ett skepp kommer lastat och tillslut avslutas tillfället med avslappning. 

Idag hade vi inget planerat på schemat så efter önskemål från barnen går vi i väg på en förmiddagsutflykt till mjölnarens lekpark. Vi får en härlig förmiddag och leker för fullt i parken, några barn vill ha planerade leker och tillsammans gör vi katten är lat och 1 2 3 stjärna. Några av oss tränar lite och stretchar och sedan självklart mycket fri lek. Solen kan inte riktigt nå oss men vi ser den lysa på taken runt omkring oss. Vi har även planerat att nästa vecka komma iväg på en förmiddagsutflykt eftersom barnen längtar efter att få komma iväg. Vi tänker därför att vi på tisdag har gemensam undervisning och går till folkparken där vi letar efter olika tekniska lösningar samt reflekterar kring vilka tekniker vi använder i leken. Vi kommer även ta med stormkök och koka varm choklad på.



Vi önskar er alla en fortsatt fin dag 🌞

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar