Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 20 januari 2023

Virveln V.3

 Hej därhemma! ✨

Den här veckan har alla barn kommit tillbaka igen och det har varit full fart, roligt tycker vi 😊

Vi har även startat upp tema/projektet igen och vi fortsätter med ljus/mörker. Barnen fick prova på ljusbordet lite mer, vi hade fixat plastfickor med färg i, orange och rosa och två plastfickor med ris och bulgur i. Barnen fick lägga på plastfickorna på ljusbordet och se vad som hände.

Igelkottsgruppen fick göra detta i tisdags medans kaningruppen var ute och lekte på gården. 

Vi i igelkottsgruppen testade även lite andra saker och lägga på ljusbordet, vi la denna burk med olja och stjärnor i. Även en pärlplatta som ett av barnen gjort, en kommentar av ett barn var: "Wow, pärlorna blir ljusare". Denna aktivitet uppskattade igelkottsgruppen mycket och tyckte det var väldigt roligt och intressant. 



I onsdags var kaningruppen inne och fick testa på ljusbordet medans igelkott var ute och lekte.
Kaningruppen tyckte det var väldigt roligt och fascinerande och de kunde stå hur länge som helst. De "ritade" med fingret på plastfickan med färg och gjorde mönster.



Igår torsdag gick en grupp iväg med 5 barn och två pedagoger, vi tog en promenad i solen ner till Rådhustorget och titta på snögubbarna som fanns där. Vi åt frukt där också bland snögubbarna ⛄🌞
De andra barnen var kvar på gården och lekte i solen 😊



Nästa veckas kalender:



Ha en fin helg önskar vi på Virveln 😀
Vi ses på tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar