Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

måndag 16 januari 2023

Snurran: kalas &undervisning

 🌿 Hej alla där hemma 🌿

En ny vecka med nya möjligheter har startat. Idag har vi haft kalas och firat en kompis som har fyllt 6 år i helgen, hipp hipp hurra! 🎈 

Vi har startat upp vårterminens undervisnings projekt som kommer att handla om teknik och hållbar utveckling. Gruppen bläckfiskarna började idag och fick undersöka vad vardagsteknik kan vara. Väpplaren Tuva presenterar sig och berättar att hon kommer vara med vid undervisnings tillfällen eftersom hon är extra intresserad av naturvetenskap och teknik. Barnen får berätta om det någon gång har öppnat något? Stängt något? Låst upp något? Låst något? Hur gjorde ni för att öppna/låsa? Vad finns det för olika saker vi kan öppna/stänga? Vi reflekterar tillsammans kring de olika teknikerna som vi kan bemöta under vår vardag. Tuva berättar att hon har med sig en korg med olika vardagliga ting som antingen går att öppna/stänga eller låsa/låsa upp. Vi tittar på de olika teknikern vi kan använda för dessa ting, exempelvis skruva upp locket på ett mjölkpaket eller vrida om nyckeln för att öppna ett hänglås. Det finns även tre västar som kräver olika tekniker för att öppnas/stängas som dragkedja och knappar. Barnen tycker det är roligt att testa på de olika teknikerna samt lite svårt med vissa av dem. Efter att samtliga grupper haft undervisningen kommer vi att skapa en vardagsteknik låda med olika saker i som vi kan ta fram till barnen kan testa på även i den fria leken. 



Vi önskar er en fortsatt fin dag 🌻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar