Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 19 januari 2024

V.3 Virveln

 Hej alla! 😊

Välkommen till en ny termin här på Virveln där det skapas förutsättning för barns utveckling och lärande. Veckorna som har gått hade fokus på tryggheten och fortsätta bygga relationer. Denna vecka har vi haft lite frånvaro och därför valde vi fortsätta med tryggheten i barngrupperna.

 

Vi har varit ute när vädret passat och åkt pulka. Vi byggde snöslott nu när sanden är så frusen och då passar vi på att utforska snön. Inne har vi fryst vatten i mjölkkartonger där barnen lagt blandade material i kartongerna. Barnen har lagt bilar, kritor, glitter och små pluppar. 

Vi tog med mjölkkartongerna ut i kylan över natten och de frös, häftigt tyckte barnen att det blev is när den stått ute. Dagen efter tog vi in dem och utforskade med barnen om hur/varför vattnet blev is i mjölkkartongerna. Med hjälp av webb ägget vi har, kunde vi titta mycket närmre på allt som finns i iskuben. Webbägget funkar som förstoringsglas och det kopplade vi till projektorn så att barnen tydligare kunde se hur sakerna såg ut när de är frusit ✨



Nästa vecka sätter vi igång vårt projekt och det är dags att presentera en ny geometrisk form. 

På fredag 26/1 har vi pedagoger studiedag och då är förskolan stängd. 

Trevlig helg önskar vi på Virveln! 💛    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar