Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 12 januari 2024

Hej familjer,❤

Välkomna tillbaka! Hoppas ni haft en härlig ledighet. Vårterminen har startats igång och vi ser fram emot att få sätta grunden för utbildning och lärande hos varje enskilt barn och grupp.

Denna vecka presenterade vi månadens grönsak, rödbeta, polkabeta och gulbeta. En fascinerande, smakrik samling J barnen upplevdes förväntansfulla och överraskade över dess smaker som de råa grönsakerna hade att erbjuda. Vi skalade, hyvlade, smakade samt röstade fram den beta som barnen tyckte var godast och flest röster fick gulbetan som smakade, gott som morot och lite söt. Vi röstade med hjälp av lego och varje barn fick lägga sin röst/lego vid den tallrik som dem ville.


Förskollärare ska ansvara för att
 • barnen får sina behov respekterade och tillgodosedda och får uppleva sitt eget värde,
• tillämpa ett demokratiskt arbetssätt där barnen aktivt deltar (Lpfö2018)

❄Kylan har varit tillåtande för ute lek så vi har passat på att spendera förmiddagarna ute på gården, målat i snön, fyllt formar och bara fått upptäcka samt undersöka.⛄

Intresset för bokstäver har varit i fokus, skriva namn och kompisens namn och utifrån barnens intresse har vi hjälpts åt att träna skriva bokstäver och namn.

Idag fredag har vi haft Julgrans plundring. Vi har dansat runt gran och tackat för denna gång J vi har även städat bort julen på avdelningen. Nu ser vi fram emot ljusare tider och en härlig vår.🌷

En påminnelse för er vårdnadshavare att komma ihåg:
-fortsätta kolla i vår veckoplanering för en överblick på hur ert barns vecka kommer att se ut. Planeringen skriver vi veckan innan.

-26/1-2024 är förskolan stängd för studie dag


Tack för den här veckan

Trevlig Helg / K A R U S E L L E N💜

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar