Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 15 december 2023

Virveln V.50

 

Hej alla! 😊

Vi närmar oss mot slutet av terminen och denna vecka har vi haft fokus på vårt Lucia och vår julkalender. Vi fortsätter alltså läsa barnens julkulor och vi märker hur våra barn blir glada när det är deras tur att ta sin julkula. Vi hoppas att ni har haft möjlighet att läsa boken hemma. Nedan ser ni inloggnings uppgifter.



Vi har pysslat en hel del. De barnen som vill fick klippa julgranar och julstjärna. Barnen fick även göra egna kottar som de pyntade med glitter, barnens julpyssel passar perfekt att hänga i julgranen om ni har en. I den spontana leken har julen varit i fokus. Barnen har bland annat bakat lussebullar med deg och byggt ett högt torn, barnen tyckte att den såg ut som en julgran.
 

+
 

I onsdags var det Luciatåg och i år såg det lite annorlunda ut då varje avdelning hade sitt firande var för sig. På Virveln gick vi Lucia tåg och sedan sjöng vi olika julsånger. Vi sjöng bland annat en sockerbagare, midnatt råder och i ett hus vid skogens slut och mössens julafton. Efter firandet fick alla barnen pepparkakor och clementiner. Vi pedagoger har filmat hela firandet för er som vill titta och ni som inte haft möjlighet att se kan säga till så får ni se filmen när ni hämtar era barn från förskolan.   

 


I torsdags hade vi månads pep som Karusellen ansvarade för. Eftersom vädret var kallt och gården var hal så valde vi att utföra aktiviteterna inne. Vi hade rörelse som  bland annat åka skidor, skaka paket osv.



På måndag har vi pedagoger studiedag och då är förskolan stängd. Nästa vecka går många barn på julledighet och därför önskar vi er alla en God jul och ett riktigt Gott nytt år 🎅🎄🎇🎆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar