Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 8 december 2023

Gungan v.49

 Hej familjer 

Ännu en vecka på Gungan har passerat och vi närmar oss snart jul och lite fler lediga dagar. Så härligt att snön fortfarande är här och att ännu mer snö kommit i slutet av veckan. Pulkaåkning i snön har varit uppskattat på eftermiddagarna, även snögubbar har skapats. ⛄ Denna fina snögubbe på bilden har Gröna och Orangea gruppen skapat fredag förmiddag. 



Blå, Gul och Röd 

I tisdags fortsatte vi vårt utforskande i ateljén, vi pusslade, spelade spel och pluppade.

I onsdags stod projekt på schemat , vi samlades i Rörelserummet för att lyssna på sagan och leka med vårt material. Vi pratade även lite om de tecken och bildstöd som vi tagit fram för att förstärka sagan och ett hjälpmedel för barnen och oss när vi pratar om sagan. Vårt material fick barnen leka och utforska med, vi hade med oss kludd som vi använde för att sätta upp bilderna på väggen. Vi vuxna hade kluddet och barnen kom och hämtade när de hittade en bild utan kludd på för att sedan gå till väggen och sätta upp. 




På förmiddagen både torsdag och fredag var vi i ateljén för att skapa våra huvudbonader inför nästa veckas uppmärksammande av Lucia. Barnen fick en inspirationsbild att titta på så de kunde välja ut vad de ville skapa. Barnen fastnade för tomtar och pepparkaksgubbar. Vi rullade ut ett stort papper på borden, plockade fram penslar, samt brun och röd färg. Idag fredag fick barnen pynta sina blivande hattar och luvor med paljetter. 🎅

 



Grön och Orange 

Barnen i våra grupper är mycket för bygg och konstruktion fortfarande och efter fredagens utevistelse tränades det på att bygga högt. 

I projektet har Grön grupp fortsatt arbetet med boken "Ett eget namn", de har sjungit namnsången, samt pratat och reflekterat kring bokens bilder. Nya tecken till boken har vi tagit fram för att förstärka barnens språkutveckling, kommunikation och berättande kring det vi arbetar med.



Orangea gruppen har i veckan avslutat projektet med boken "Lek, vila och fritid". Barnen har fått testa på avkoppling med delfiner i bakgrunden och färglagt sin egen bild kopplat till boken. 

 





Vi ser fram emot nästa vecka då vi både uppmärksammar Lucia och att vi på Gungan har vår mat önskevecka. 


Vi alla önskar er en trevlig helg och andra advent 🎅🎄🎇/ Gungan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar