Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 27 januari 2023

Virveln v.4

 Hej på er därhemma! 😀

Nu går januari mot sitt slut och det börjar äntligen att bli lite ljusare på eftermiddagarna.🌞 Den här veckan har vi på Virveln fortsatt med delprojektet ljus från boken Knacka på. Som vanligt har vi varit indelade i våra grupper (Kanin och Igelkott). 

Precis som förra veckan har vi även den här veckan fortsatt med ljusbordet då vi märkte att detta var något som engagerade barnen. Vi la röd och orange målarfärg i plastfickor som vi sedan la på ljusbordet. Barnen testade att rita med fingrarna för att skapa olika mönster. En pedagog hade även tagit med snäckor som barnen testade att rita med.  Barnen lyssnade i snäckorna för att se om de kunde höra havet. Ett barn sa också han att hittade en snäcka i mönstret i färgen. Ett annat barn hittade mönster, bland annat snö på berg och snö på gräs. Vi visade att man kunde trycka handen och flera barn följde på. I två andra plastfickor hade vi ris och bulgur. Barnen testade även där att göra olika mönster med fingrarna. Ett barn skakade flera gånger på plastfickan med bulgur i för att se om det blev något mönster.


I grupp Igelkott fick barnen också testa på skuggfigurer. Först ställde sig alla framför projektorn och då blev det svart/mörkt. Vi visade hur man kunde skapa skuggor med händerna. Barnen försökte att göra som oss. Vi gjorde skuggor med plastdjur. Skuggteater kommer vi att utveckla nästa vecka.



Igår var det månadsfest ute på gården för hela förskolan. Den här gången var det vi på Virveln som höll i det. Vi startade upp det hela med att vi allihopa stod i en ring tillsammans och gjorde huvud, axlar, knä och tå. Efter det fick barnen gå runt till tre olika stationer som vi hade placerat ut på gården. På en station hade vi rörelsekort. Ett barn fick gå fram och dra ett kort med en rörelse på som alla skulle göra. På en annan station fick barnen kasta en stor tärning. På tärningen stod en rörelse som man skulle utföra, till exempel hoppa jämfota, dansa, smyga m.m. På den tredje stationen hade vi gjorde en balansbana. Barnen fick balansera på en gymnastikbänk. 

Här är nästa veckas kalender: 




Det var allt för den här gången.

Trevlig helg önskar vi på Virveln. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar