Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 27 januari 2023

Gungan v. 3 & 4

 Hej alla 


Snart är januari över och terminen har rullat igång med full fart. Alla barn är tillbaka på plats från ledighet och vi har haft hög närvaro i gruppen, så roligt att se alla barnen igen. 

Under v.3 välkomnade vi ett nytt barn till oss på Gungan och introduktionen har fortsatt även denna vecka. Under v. 6 välkomnar vi ytterligare ett barn och familj :) Fokus ligger på att skapa trygga relationer och lära känna varandra. 


Projekt: 

Vi påbörjade projektet kring den nya  kompisboken "Prata om det". Alla barnen har fått möjlighet att höra på boken i mindre grupper, några läste den digitalt och andra analogt. Hos barnen var det Kanin och Igelkotts känslor som uppmärksammandes. Känslor som visas i boken är glad, ledsen och arg. 

Barnen har i sina projektgrupper fått välja en känsla att visa och vi har fotat känslan. Bilder på några av barnens känslor sitter uppe på processväggen och resten är påväg upp. Barnen pratar om varandras känslor och vilken kompisen är. 



Inne har olika rollekar fått tagit plats under dessa veckor. Badhus, åka hiss, förskola, jobb, familjer och matlagning . 


Igår torsdag var det fokus på rörelseglädje när Virveln bjöd in till generation Pep! Något som uppskattades av barnen. 


Trevlig helg och tack för en härlig start på 2023 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar