Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 3 november 2023

Virveln V.44

 

Hej alla därhemma! 😊

Vilken fullspäckad vecka vi haft men ändå gått fort och vi har haft roligt tillsammans. Denna vecka har vi haft en hel del pyssel. Barnen har fått pyssla pumpar och spindlar.



I onsdags hade vi halloweenfest. Barnen som ville klädde ut sig. Vi hade tillsammans en stor samling där vi sjöng olika sånger, lekte spöket under täcket och tittade på en film. Till frukt fick vi ”läskiga” spökbananer.



På våra samlingar händer mycket spännande grejer. Vår lässamling med barnen riktar alltid med de målen vi strävar efter. Alltså att utveckla barns kunskap i matematik och språk. Denna vecka handlade våra samlingar mycket om matematik. Med hjälp av flanosagor har vi pratat mycket om siffror och ordning. Vi har läst Petter med hans fyra getter, sagan om vanten och mycket annat. Detta är en våra redskap som skapar intresse för barns matematik där vi tillsammans lär oss och har roligt.

 



Även utomhus har vi haft aktiviteter som är matematik inriktade. Barnen spelade kort där de fick matcha antalet med hur många nyckelpigor det finns i varje kort. 


I IST ligger nu ett temporärt schema där ni vårdnadshavare ska lägga in era barns tider inför julledigheten. Sista dag att lämna in schemat är 30/11. Viktigt att ni lägger in rätt schema de vill säga barnen följer era arbetstider/studietider plus restid. 

Arbetssökande och föräldralediga är välkomna tis-tors vid behov. Har en av er eller är ni båda lediga/har semester ska era barn också vara lediga!


Trevlig helg önskar vi på Virveln 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar