Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

fredag 3 november 2023

Karusellen v.44

 Hej Familjer ☔.

Veckan på karusellen har gått fort och börjar nå sitt slut.

I våra läsgrupper denna vecka har vi fortsatt läsa boken God natt alla djur, vi kopplade veckans aktivitet till att skapa ett eget tält och barnen fick frågan. " om du gick till skogen för att tälta vem skulle du vilja ta med dig?
Barnens svar var bland annat kamraterna på karusellen, morfar, katten/hunden, och en ficklampa. Kanske mamma och pappa om det blir mörkt.
Nästa veckas läsundervisning kommer ske utomhus på avdelningen Gungans gård. På gården finns ett stort trä tält som vi ska sitta i för att läsa boken. Pärlan och Bubblan följer med oss ut samt rekvisita material. Vi kommer börja läsningen med att leta efter Pärlan och Bubblans ficklampa som sedan ska användas utomhus till läsningen. Spännande tycker vi.



Regniga dagar har vi haft men det är då leken blir som roligast. lera, pölar samla vatten och bara få hoppa i pölar har vi tagit vara på. Kul ska det vara även när regnet öser ner.
i inne miljön har vi läst en del böcker/flano, pysslat och lek samt byggt. Roligt har vi haft och barnen har fått bestämma vad dem vill göra och haft inflytande över deras vardag.


Trots höst🍁🍂 och höstlov så är det snart dags för er vårdnadshavare att lägga in ert barns 🎅Jul ledigledighet. I appen IST kommer det komma ut ett temporärt schema där ni vårdnadshavare ska lägga in era barns tider inför julledigheten. Sista dag att lämna in schemat är 30/11. Viktigt att ni lägger in rätt schema de vill säga barnen följer era arbetstider/studietider plus restid. 

Arbetssökande och föräldralediga är välkomna tis-tors vid behov. Har en av er eller är ni båda lediga/har semester ska era barn också vara lediga!



Avslutningsvis vill vi påminna er om att utemiljön har lika stor plats i ert barns utbildning som inne miljön, vilket innebär att vi är ute och utforskar, undersöker och leker varje dag. Det har blivit kallare väder och vi behöver påminna er om se över med varma ytterkläder, varma skor, vantar och mössor. Att vara ute är roligt men efter ett tag blir det inte lika kul när barnen fryser🥶. Tacksamma om ni kan namna allt.

Vi önskar er en trevlig helg 
K A R U S E L L E N☔


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar