Kastanjegården är en mångkulturell förskola i innerstaden Nordantill i Norrköping. Förskolan ligger centralt och har nära till parker, museer, teatrar och bibliotek. Kastanjegården är en grön flagg förskola med fokus på utomhuspedagogik. Goda kommunikationer ger möjlighet till utflykter.

onsdag 28 september 2016

Snurran spanar efter miljömärkta kläderI dag har Snurran varit på studiebesök på Lindex och lärt oss en massa om miljömärkning på barnkläder. Vi fick gå runt och titta i affären och väldigt många kläder är miljömärkta.
Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten ska hjälpa barnen att förstå hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och i framtid. Förskolan ska erbjuda barnen (Lpfö,98 rev,2010)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar